Hvorfor bruge Gaihede som rådgiver ?

Løbende tilsyn • God kommunikation • Effektiv Styring • Faglige kompetencer

Byggesjusk-nyhedsbrev


Ejerforening offer for sjusk under taget – kan undgås med en uvildig rådgiver.

 

Ejendomsforeninger bør vogte sig, inden de siger ja til firmaer, der gerne vil købe retten til at udnytte deres tørrelofter til at bygge lejligheder.

En række ejerforeninger og andelsboligforeninger har lært det på den hårde måde. De har fået bygget taglejligheder, der er så sjuskede udført, at det efterfølgende har gjort ondt både på bygningen, økonomien og livskvaliteten for beboere og bestyrelse.

Rådgivningsvirksomheden Gaihede, ingeniører og arkitekter, har haft flere kunder, der har været igennem denne oplevelse, hvor der enten skulle bygges helt nyt tag eller ændres i konstruktionen for at redde ejendommen efter byggesjusk på toppen.

Aktuelt har Gaihede en renoveringssag i en ejerforening, EF Molbechsvej 11-15 i Valby, som efter flere år med træk og fugtskader har opdaget byggesjusk i forbindelse med tidligere etablering af taglejligheder.

Rystet bestyrelse

På næsten samtlige punkter på byggetjeklisten er der fejlet; ikke fungerende dampspærre, forkert isolering, ikke korrekt udført brandsikring, forkert ventilering og afvanding af undertag.

Tilbage sidder en rystet bestyrelse og tager sig til hovedet over dårligt udført byggeri, men der ingen penge at hente hos investoren, da firmaet nu er et tomt anpartsselskab, fortæller ejerforeningen.

I 2011 købte bestyrelsesmedlem Børge Mundbjerg en lejlighed til sin datter. Det var inden, at skaden på de udførte taglejligheder blev opdaget

Dårlig forretning

”Ejerforeningen fik tag, vinduer og 3-400.000 kroner fra det firma, der byggede kvistlejlighederne, men det har været en rigtigt dårlig forretning og har medført store bekymringer. At rette op på det sjusk, der er udført, kan nemt komme til at koste mellem 50. og 60.000 kroner for hver af de 33 lejligheder”, fortæller han.

Bygningsingeniør i Gaihede, Michael Høyer, kalder det byggesjusk af grov karakter.

”Det er ikke i orden. På papiret ser projektet fint ud. Håndværksmæssigt er det bare ikke udført, som det er beskrevet og tegnet, og det har medført forkert udførelse i forhold til fugt og stabilitet. I årevis har det betydet unødvendige gener for beboerne i forhold til træk og kuldebroer. Og bare at føre det op til gældende byggekrav og er en større udgift for ejerne”, siger Michael Høyer fra Gaihede.

Hyr en uvildig rådgiver

Ejerforeningen har lært en lektie.

Ifølge bestyrelsesmedlem Børge Mundbjerg bør man ikke som forening indgå større aftaler uden kompetent assistance.

”Alle ejerforeninger bør have en uvildig rådgiver tilknyttet i den slags tilfælde. Man skal huske på, at hvis der kommer en part udefra og tilbyder sig og eksempelvis vil bygge taglejligheder, så skal man holde vedkommende helt afsondret. Det er ikke en samarbejdspartner, men en der vil tjene penge på en”, siger Børge Mundbjerg.

Lignende artikler

Læs mere om vigtigheden af en uvildig rådgiver i artiklen Altaner med omtanke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Book møde
Clear
Cache