Hvorfor bruge Gaihede som rådgiver ?

Løbende tilsyn • God kommunikation • Effektiv Styring • Faglige kompetencer

Altaner

Gaihede realiserer altandrømmen uden ubehagelige overraskelser

Altaner breder sig i Hovedstaden. Der findes vel ikke den altanløse andelsbolig-, ejer- eller almene forening, der ikke har vendt emnet på et møde eller en generalforsamling. Beboere i København kræver altaner.

Men det er vigtig at gøre det ordentligt fra starten, ellers kan drømmen nemt ende med enten at forblive en drøm eller blive til et mareridt.

Det er en kompliceret affære at montere altaner på en ejendom. Der er en teknisk og æstetisk myndighedsbehandling, selve designet og ikke mindst styring af byggeprojektet og økonomien.

En rådgiver giver tryghed

Så hvis det skal ske rigtigt og trygt uden økonomiske overraskelser og til aftalt tid, er det en god idé at hyre en rådgiver til at køre projektet helt i hus. Ikke mindst er det vigtigt at få afklaret, om myndighederne siger ok, inden man går videre. Det kan en rådgiver hjælpe med.

I øjeblikket er Gaihede involveret i en række altanprojekter både i forhold til bevaringsværdige ejendomme i den indre by og med andre yngre eller ældre bygninger.

Undgå dyre følgeopgaver ved etablering af altaner

Hvis ejendomsejerne så får lov til at gå i gang med at montere altaner på facaden, er det en stor byggeopgave at overskue.
At sætte en altan op på facaden ud for hver lejlighed i en ejendom, der ikke er tegnet til det oprindeligt, kræver en del. Der er statiske beregninger. Og lejlighederne inde bag muren skal gøres klar. Det kan være en radiator eller vandrør, der skal flyttes. Ligesom der måske skal installeres skærmning til naboen. Og efter monteringen skal opgaven afsluttes ordentligt.

Der er altid en række følgeopgaver, som skal udføres, og de skal regnes ind i det tilbud, som bygherrerne skal tage stilling til, inden de går i gang.

Der er mange tilfælde, hvor altanprojekter uden rådgiverassistance er blevet både dyrere og mere besværlige end den oprindelige plan. Det er ubehageligt og værd at undgå for alle slags bygherrer.

Få undersøgt om jeres altaner er sikre

Mange ældre altaner, af dem man kalder udkragede, dvs. laver et fremspring fra bygningen. Er farlige, fordi det bærejern, der typisk er indstøbt i altanbunden, ruster. Der er i de senere år været tilfælde med altaner, der er faldet ned eller mennesker, der er styrtet ned, fordi altanrækværket har givet efter. Vi undersøger hvert år hundredevis af altaner, og har samarbejde med forskellige forskningsinstitutioner om at finde metoder til at undersøge deres holdbarhed på. Dette er nødvendigt, da det sjældent kan ses med det blotte øje, om en altan er usikker.

Typisk skal altaner, der er mere end 30 år gamle tjekkes. Kontakt os allerede i dag, og lad os se om det er relevant at undersøge sikkerheden på jeres altaner.

Hvad skal I være opmærksom på, inden I skal etablere altaner?

Når I skal etablere altaner på en ejendom, er der flere faktorer, der er vigtige at overveje. I skal sikre, at tilladelser og regler bliver overholdt, tjekke bygningens konstruktion, placering, overveje størrelsen på altanen samt hvilket design, I ønsker. Sikkerhed for brugere af altanen og vedligeholdelse af altanen er også overvejelser, I skal gøre jer. At etablere altaner på en ejendom er en kompliceret proces, så det er altid en god idé at søge rådgivning fra professionelle, før I går i gang, så I er sikret maksimal sikkerhed.

Book møde

Undgå de uforudsete overraskelser

”At få lov til at montere altaner på en ejendom i København og efterfølgende få det udført går fra at være mindre kompliceret til meget kompliceret. I øjeblikket tager vi os af mange forskellige altansager – fra ældre bevaringsværdige ejendomme på Vesterbro til andelsboligforeninger blandt andet i Nordvest-kvarteret. Der er stor forskel på, hvor komplekse sagerne er, men fælles for dem er, at vi sørger for, at ejerne får en overskuelig byggeproces uden uforudsete overraskelser”, fortæller teknisk direktør i Gaihede, Jesper Krog.

Er sikkerheden på jeres altaner ok?

TV2 Lorry er et af de medier, der har sat fokus på risikoen ved ældre altaner, hvor bærejern tæres, så der er alvorlig risiko for nedstyrtning.

Se udsendelsen fra TV2 Lorry her

usikre altaner