Hvorfor bruge Gaihede som rådgiver ?

Løbende tilsyn • God kommunikation • Effektiv Styring • Faglige kompetencer

Taglejlighed og tagterrasse

Når taget skal renoveres er både etablering af taglejlighed og tagterrasse attraktive muligheder. Begge byder på både lys, luft og udsigt.  Desuden kan indretning af taglejligheder på tørreloftet være en god måde til at finansiere et nyt tag.

Rådgivning i etablering af taglejlighed og tagterrasse er vigtigt, da der er en lang række faldgruber og en række forhold, der er vigtige at overveje ved etableringen af tagbolig og tagterrasser. Læs mere om det her.

Etablering af taglejlighed

Etablering af taglejligheder kan være en god mulighed for at finansiere en tagudskiftning. De ledige kvadratmeter under taget kan omdannes til attraktive lejligheder for nye beboere eller lægges sammen med ejendommens øverste lejligheder, til glæde for eksisterende beboere. I begge tilfælde giver det et økonomisk tilskud til ejendommen, der ofte kan betale mere end et nyt tag.

Der er dog en lang række faldgruber i et tagprojekt, hvor det kan gå galt med f.eks. forkert etablering af dampspærre, tagkonstruktion eller installationer. Derfor er det altid en god ide at tage en teknisk rådgiver med på råd. Vi er flere gange blevet tilkaldt efter det er gået galt, og har måttet rydde op efter sjusk og dårligt håndværk foretaget under etablering af tagboliger. Fejl, der kunne have været undgået og som koster ejeren: ejerforeningen eller andelsboligforeningen dyrt. Læs mere her

Gode råd ved etablering af tagterrasse

Etablering af en tagterrasse bliver i stigende grad en brugbar mulighed – ikke mindst i takt med at flere kommuner ikke længere er så positive overfor påbygning af altaner.

En tagterrasse giver mulighed for både sociale aktiviteter, afslapning og selvfølgelig udsigt.

At få lov at bygge en tagterrasse kan være en kompliceret affære ligesom selve udførslen kan være en udfordring. Derfor er det også her fornuftigt at få hjælp fra en teknisk rådgiver.

Emner til overvejelse:

  • Placeringen af tagterrassen – ift. verdenshjørner og andre bygninger
  • Adgang – hvordan kommer man til og fra? Krav til flugtveje skal overholdes
  • Er der opbakning til det i ejendommen?
  • Hvad må den koste

 

Hvad er de lovmæssige krav til etablering af en taglejlighed eller tagterrasse?

Lovmæssige krav til etablering af en taglejlighed eller tagterrasse varierer alt efter den konkrete lovgivning i det pågældende område. Dog er der altid generelle krav, der skal overholdes såsom overholdelse af lokale bygningsreglementer og krav til sikkerhed og konstruktion, tilladelse og godkendelse af den nye etablering. En ny taglejlighed eller tagterrasse skal opfylde konstruktionskrav og sikkerhedskrav. Der skal være pålidelig adgang og sikrede flugtveje, også skal der tages hensyn til naborettigheder som udsigt, lys og privatliv. En professionel rådgiver kan hjælpe med, at alle disse krav bliver overholdt.

Book møde

222 kvm tagterrasse med en af byens bedste udsigter over Københavns tårne og plads til sociale aktiviteter. Det er resultatet af en facaderenovering hos andelsboligforeningen AB Nørre Farimagsgade 55/Vendersgade 14. Taget var i forvejen fladt på toppen, så da Gaihede foreslog en tagterrasse, udnyttede man, at stilladset var sat op og indrettede en stor fælles terrasse for et relativt beskedent budget.

Etablering af tagterrasse

En super lækker taglejlighed og tagterrasse indrettet på toppen af en ejendom på Hostrupsvej.

Gaihede var rådgiver på projektet, hvor der også blev installeret elevator for at sikre let adgang til øverste etage.

 

En elevator skaffer let adgang til øverste etager

Udover altan er elevator det vigtigste kriterier ved salg af lejligheder. Derfor rådgiver vi flere og flere omkring etablering af altaner. Dette sker ofte i det trappetårn der tidligere rummede ejendommens bagtrappe. Et projekt der bl.a. kræver brandsikring og sprinkler på fortrappen.

Vi kan selvfølgelig også rådgiver om en mulig løsning i jeres ejendom.

Se eksempler på tagprojekter udført af Gaihede