Et vigtigt beslutningsgrundlag på generalforsamlingen
I Gaihede udarbejder vi professionelle vedligeholdelsesplaner, som giver et fuldt overblik over ejendommens tilstand. Det gør vi med udgangspunkt i vores mangeårige byggetekniske erfaring i tæt samarbejde med de personer, der har bedst kendskab til ejendommen.
Uanset om foreningen omfatter en etageejendom, rækkehusbyggeri eller en anden form for bebyggelse, så er der altid brug for en vedligeholdelsesplan.
Beslutninger truffet på baggrund af en vedligeholdelsesplan kan være med til at øge trivslen og tilfredsheden hos beboerne, mens det samtidig kan øge ejendommens værdi. En veldrevet ejendom er en værdifuld ejendom.
Kontakt os i dag for at høre nærmere om, hvordan en vedligeholdelsesplan kan hjælpe jer eller book en times uforpligtende møde.
Et vigtigt beslutningsgrundlag på generalforsamlingen
En vedligeholdelsesplan er foreningens vigtigste værktøj når der skal træffes beslutninger om renoveringer eller nye projekter på generalforsamlingen.
Med en veludført vedligeholdelsesplan får I et fuldt overblik over ejendommens tilstand, så I ved, om der er områder, der trænger til forbedring eller renovering. På det grundlag kan I lave en klar prioritering af opgaver og økonomi og slippe for uforudsete udgifter.
Men en vedligeholdelsesplan kan I således træffe de helt rigtige beslutninger om hvilke renoveringer I skal have udført, hvad der kan vente, og dermed også om der er råd til at realisere jeres drømme om altaner, elevatorer, en grønnere gård eller noget helt andet.
Fordele ved en vedligeholdelsesplan:
- Giver jer overblik over jeres ejendoms situation
- Prioriteret og planlagt liste over kommende drifts- og vedligeholdelsesarbejder
- Overblik over økonomien
- Basis for at træffe den helt rigtige beslutning
- Mulighed for at være forberedt og undgå økonomiske overraskelser
Se et eksempel på en vedligeholdelsesplan her.
Sådan laver vi en vedligeholdelsesplan:
I Gaihede har vi over 20 års erfaring i at udarbejde professionelle vedligeholdelsesplaner – og vi står derfor også klar til at tage os af jeres. Uanset om I har et ønske om en langsigtet plan, en energirenovering med tilskud eller I skal have et overblik over ejendommens aktuelle tilstand, så kan vi bistå med den rette rådgivning.
Processen fra kælder til kvist:
-
- Grundig byggeteknisk gennemgang af ejendommen med personer, der har størst kendskab til ejendommen
- Analyse af ejendommens tilstand – både tekniske forhold samt ønsker til forbedringer/ændringer fra jer.
- Udarbejdelse af udførlig vedligeholdelsesplan med en overskuelig oversigt over:
- Aktuelle renoveringsprojekter
- Nødvendige vedligeholdsarbejder nu og her
- Prioriteringer og budgettal for fremtidige projekter 10 år frem
- Fælles drøftelse og prioritering af planen på baggrund af rapporten
Hvad skal en vedligeholdelsesplan indeholde?
En vedligeholdelsesplan kan indeholde en række elementer: en tidsplan samt en oversigt over omkostninger, elementer der skal vedligeholdes og folk, der er ansvarlige for udførelsen. Den indeholder også en beskrivelse af retningslinjer, vedligeholdelsesaktiviteter, nødvendigt udstyr samt en plan for uforudsete hændelser og en plan for inspektion og evaluering.
Hvad er formålet med en vedligeholdelsesplan?
Vedligeholdelsesplanen giver boligforeningen et værktøj til at tage beslutninger vedrørende renovering eller projekter i ejendommen samt at sørge for, at ejendommen fungerer optimalt og sikkert. En vedligeholdelsesplan er med til at skabe overblik, så foreningen får udført regelmæssig vedligeholdelse, hvilket forlænger levetiden på ejendommen, reducerer omkostningerne, forbedrer kvaliteten af ejendommen og øger sikkerheden.
Hvad koster en vedligeholdelsesplan?
Omkostningerne ved en vedligeholdelsesplan afhænger af, om I gør det på egen hånd eller hyrer et professionelt firma til at udføre det. Gør I det på egen hånd, er omkostningerne lavere, men kræver mere tid og ressourcer. Ansætter I et professionelt firma, afhænger prisen af størrelsen og kompleksiteten af de aktiver, der skal vedligeholdes og kan typisk koste mellem 10.000-50.000 kr. Ved at hyre et kvalificeret firma med erfaring kan I dog spare penge i det lange løb, da I er sikre på, at vedligeholdelsesplanen er professionelt udført.
Hvordan laver man en vedligeholdelsesplan?
At lave en vedligeholdelsesplan er en omfattende proces, der indeholder identificering af alle aktiver i jeres ejendom, dokumentation af deres vedligeholdelsesbehov, prioritering af opgaverne, planlægning af vedligeholdelsesaktiviteter, overvågning samt rapportering af aktiviteterne samt regelmæssig opdatering og evaluering af planen. Specialiserede softwareværktøjer kan assistere med at planlægge og holde styr på vedligeholdelsesaktiviteterne og dermed lette arbejdsbyrden.