Hvorfor bruge Gaihede som rådgiver ?

Løbende tilsyn • God kommunikation • Effektiv Styring • Faglige kompetencer

Fransk spil er blevet populært – Gaihede hjælper til


Petanque rykker i denne tid, og Gaihede rykker med. Vi har leveret anvisning til Dansk Petanque Forbund på at bygge baner – og så oplever vi stigende efterspørgsel fra bygherrer, der gerne vil have en petanque-bane.

Om få dage ankommer 350 mennesker fra 48 forskellige lande som eksempelvis Ny Kaledonien, Italien, Marokko og Thailand til Greve for at spille VM i Petanque fra den 12. til den 15. maj.
Den klassiske franske sport dyrkes ikke længere kun af Galouises-rygende franskmænd med sorte alpehuer i sydfranske byer. Efter Danmark er kommet ud af Coronaens dystre skygge, er der et stigende antal af de rektangulære petangue-baner i hele landet.

Ifølge formand for eliteudvalget i Dansk Petanque Forbund, Henrik Toft hænger det sammen med spillets evne til at samle og være for alle.

 

Brug for at samles efter Corona

”Efter Corona er der sket rigtigt meget inden for petanque. Der er kommet flere foreninger, og i mange boligkvarterer og almene bebyggelser er der blevet etableret en bane eller to. Der virker til, at folk har brug for at samles og være sammen efter så lang tid i mere eller mindre isolation. Her er petanque en god måde at være sammen på. Det er et social spil, der kan spilles af alle”, siger Henrik Toft.

I Gaihede oplever vi det også. Både en stigende efterspørgsel, og så står vi bag den anvisning på at dimensionere og bygge en bane, som Dansk Petanque Forbund har på deres hjemmeside.

Vi kom i gang med det, da de skulle etablere en petanquebane for en andelsboligforening i forbindelse med renovering af en ny gård i ejendommen.

”En af rådgiverne lavede en anvisning på, hvordan en bane designes optimalt. Og den anvisning henviser Dansk Petanque Forbund til, når nogen efterspørger det. Den ligger på deres hjemmeside. Vi bruger den selvfølgelig, når en boligforening efterspørger en petanque-bane i forbindelse med, at vi styrer en større gårdrenovering for dem eller ændrer deres gård i forbindelse med skybrudsikring”, fortæller Inge Mette Pretzmann, der er marketingschef i Gaihede.

 

Endnu mere medvind

Hos Dansk Petanque Forbund håber Henrik Toft på endnu mere medvind for sporten i forbindelse med VM i Greve Kommune. Selve turneringen skal løbe af stablen i Karlslunde Hallen.

Forbundet forventer en del medieopmærksomhed, og at der kommer en del tilskuere til det store arrangement, der strækker sig over 4 dage. Henrik Toft tror på endnu flere nye klubber og baner i den nærmeste fremtid.

I dag har forbundet 65 klubber over hele landet som medlemmer, men også mange uden for forbundet spiller det.

”Vi er som en stor familie. Vi kommer hinanden ved i Petanque. Vi har ikke en Djokovic eller en Axelsen, og det hænger netop sammen med sporten. Man kan spille med og mod hinanden på kryds og tværs. Det er muligt at møde en verdensmester, selvom man lige er startet”, fortæller Henrik Toft fra Dansk Petanque Forbund.

 

FAKTA OM PETANQUE

Reglerne i petanque er ganske enkelte. Den spilles som single, double eller triple. I single og double har hver spiller 3 kugler – i triple 2. Hovedmålet er at komme så tæt som muligt på den lille trækugle kaldet ‘grisen’ – med så mange kugler som muligt foran modstanderens nærmeste kugle.
Alle kan spille det.
Vi har lavet en anvisning på at bygge en bane – se mere her.
Sådan bygger din egen petanque-bane
Se mere om spillet hos Dansk Petanque Forbund.

Book møde