Hvorfor bruge Gaihede som rådgiver ?

Løbende tilsyn • God kommunikation • Effektiv Styring • Faglige kompetencer

Ingeniør- og arkitektydelser

Ingeniør- og arkitektydelser og rådgivning

Ingeniør ydelser og rådgivning er vigtige for de fleste typer ejendomsrenovering. Hvis I har brug for rådgivning fra en ingeniør til jeres projekt, så kan vi hjælpe jer. Vores ingeniører har en lang række kompetencer og erfaring indenfor forskellige områder. Fællesnævneren er speciale og forkærlighed for renovering, ombygning og udvikling af eksisterende ejendomme.

Vi tilbyder også arkitektrådgivning i forbindelse med renoveringsprojekter. Det gør vi, da vi synes det giver bedst mening at ingeniører og arkitekter samarbejder om projekterne. Det betyder f.eks. at vi har arkitekter, der sikrer at valg af materialer som f.eks. vinduer passer til ejendommens udtryk, og som den har set ud historisk. Dette sker selvfølgelig samtidig med at vi tager højde for driftsøkonomien og miljøbetragtningen i valget af materialer. På den måde får I som bygherre den smukkeste og mest økonomiske løsning.

Bygningskonstruktion

Ingeniør ydelser hvor vi kan bidrage inkluderer områder som konstruktion og statik, da bygningskonstruktionen er vigtig at have for øje, hvis der skal foretages ændringer ved ejendommen, som f.eks.:

  • Altaner etableret ved ejendommen
  • Undersøgeles af sikkerhed og stand på eksisterende altaner
  • Etablering af muråbninger
  • Isolering af murværket
  • Ændret anvendelse – f.eks. fra loftrum til beboelse

Installationer

Vore kompetente ingeniører kan beregne og projektere brugsvandsinstallationer, afløb, varme og ventilationsinstallationer. Uanset jeres ejendom og behov kan vi således finde den helt rigtige løsning.

Vi har bl.a. gode erfaringer med installering af ventilation i tidligere skorstene i ældre bygninger, ligesom vi har en lang række referencer for beregning af vand og varme installationer.

Ved etablering af f.eks. boliger i tagetagen gør vi brug af 3D scanninger, der sikrer korrekt projektering og dermed et mere vellykket projekt.

Rådgivning ved specialindretning

Vores lange erfaring inkluderer rådgivning om ændret anvendelse af ejendom og specialindretning af f.eks. klinikker og operationsstuer. Vi kan foretage de nødvendige beregninger, projektering og bygherre- eller totalrådgivning i opgaver, der kræver specialkompetencer. Ring til os allerede i dag og hør om vi kan hjælpe med præcis jeres projekt.

Etablering af LAR eller skybrudssikring

En vigtig del af en ejendoms vedligehold er at sikre, at den ikke oversvømmes ved skybrud. Vi foretager ikke kun beregninger og rådgiver om ejendommen selv, men også om dens udeområder. Det betyder f.eks. at vi kan hjælpe med de nødvendige beregninger og støtteansøgninger til etablering af LAR for lokal afledning af regnvand. Ligesom vi har landskabsarkitekter, der kan bistå med forslag til indretning af udeområdet så det giver plads til både aktivitet og biodiversitet.

Book møde

SKORSTEN SIKRER BEDRE VENTILATION

Ældre ejendomme har ofte store udluftningsproblemer, og mange beboere døjer med fugt, mados og dårligt indeklima.

”Ældre ejendomme er sjældent bare lige til. En ubrugt skorsten kan være blevet benyttet til flere ting gennem årene, som skal afkobles og om føres. Desuden er der mange hensyn at tage i forhold til brandkrav, fortæller vores projektleder Christina Charlotte Skaaning, og fortsætter:

”Det er også en god idé at strømpefore eller reline skorstenen for at undgå lugtgener i lejlighederne. Løsningen er en effektiv og pladsbesparende løsning for rigtig mange ældre ejendomme, hvor beboerne simpelthen ikke ved, hvordan de skal etablere ordentlig udsugning i deres lejligheder.”

Hvis løsningen samtidig kombineres med ventilationsvinduer, kan man opnå ventilation med varmegenvinding i ejendommen. Denne løsning er god i ejendomme, hvor vinduerne også skal skiftes.

ventilation gennem skorsten