Hvorfor bruge Gaihede som rådgiver ?

Løbende tilsyn • God kommunikation • Effektiv Styring • Faglige kompetencer

Katolsk kirke skal være mere bæredygtig


En markant kirke opført i beton og store vinduesflader skal energioptimeres med vores hjælp

Den katolske i Kongens Lyngby nord for København, Sankt Knud Lavard Kirke,  kæmper med indeklimaproblemer og stor energiudgifter. Det skal der nu gøres noget ved.

Kirken har derfor kontaktet os, da vi før har hjulpet den katolske kirke i Danmark. Vi er nu i gang med at blandt andet med at energioptimere det store mosaikvindue ved alteret, og så skal de nederste vinduer og indgangsportal udskiftes.

Det trækker ind fra det store mosaikvindue, som nu skal renoveres. Her er vores rådgiver på sagen Jens Olesen ved at foretage nogle målinger.

 

Arkitektur-historie i beton

Det er en ekstra spændende opgave, da kirken er en vigtig del af Danmarks arkitekturhistorie. Bygningen fra 1957 er tegnet af den danske arkitekt Carl R. Frederiksen, og var et bud på en kirke opført i modernistisk beton-stil fjernt fra de traditionelle murstens- og teglkirker i Danmark.

Efterhånden er kirken ikke energimæssigt tidssvarende. Det vil den katolske gøre noget ved i en mere bæredygtig retning.

Kirken har derfor kontaktet os, da vi før har hjulpet den katolske kirke i Danmark. Vi er nu i gang med blandt andet at energioptimere det store mosaikvindue ved alteret, og så skal de nederste vinduer og indgangsportal udskiftes.

Læs mere om, hvor vi energirenoverer 

Læs mere om kirken og arkitekturen

Book møde