Living Lab
Living Lab
Living Lab

Hvorfor bruge Gaihede som rådgiver ?

Løbende tilsyn • God kommunikation • Effektiv Styring • Faglige kompetencer

Living Lab Renovering af hovedbygning og etablering af testlejlighed

Tilbygning og indretning

Projektbeskrivelse:

Projektet for Københavns Kommune omhandlede en renovering af den eksisterende hovedbygning samt udførelse af en tilbygning på ca. 81 m² i ét plan på testcenteret Living Lab. I forbindelse med renoveringen har Gaihede været med til at skabe en ny testlejlighed med et stort fleksibelt baderum, som bruges til test af velfærdsteknologi inden for sundhed, omsorg og træning.

I testlejligheden blev der indtænkt både teknik og indretningsmuligheder, så virksomheder og producenter inden for velfærdsteknologi kan afprøve og justere deres seneste produkter eller ideer til nye produkter.

Blandt de særlige elementer, der er installeret i lejligheden, er intelligente gardiner, sundt lys samt biometrisk adgangskontrol, så et fingeraftryk åbner døre. Derudover er der installeret et sensorgulv, som reagerer, hvis en beboer falder om eller skal op om natten. Så tænder lyset automatisk.

Vægge, køkken og badeværelset i testlejligheden kan hurtigt ændres, og der er lavet installationsvægge. Det gør, at nye teknologier hurtigt kan komme i spil, hvis eksempelvis en leverandør vil prøve et nyt produkt af.

Der blev under renoveringen desuden udført et nyt personaletoilet, handicaptoiletter samt ny lille træningssal.

Centeret var i drift under udførelsen af arbejderne, der blev tilrettelagt og gennemført således, at beboerne og personalet oplevede mindst mulige gener under forløbet.

Projektinformation

Beliggenhed

Living Lab

Rådgivningsrolle

Totalrådgiver

Antal boliger

1 testlejlighed

Status

afleveret 2016
Book møde